Wij verkopen ook orginele nieuwe inktlinten van alle bekende printer merken (oa. Epson en Oki). Tevens kunt u bij ons terecht voor alternatieve linten van Pelikan en Fullmark. Neem kontakt met ons op voor meer informatie.

Waarom recycling?

Per jaar gooien we in Nederland met z'n allen meer dan 3 miloen kilogram printersupplies (inktlinten, inkjet cartridges en laser-/copier toner cartridges) weg. Dit komt overeen met éénderde deel van de totale jaarlijkse verbrandingscapaciteit van Afval Verwerking Rijnmond.
Iedereen is het er wel over eens, dat we zo niet langer kunnen doorgaan, met deze gestaag groeiende jaarlijkse aanbieding! Men heeft de mond vol over milieuzorg maar het blijft vaak bij woorden maar geen daden, omdat het geld gaat kosten. Printersupplies vallen onder de wet chemisch-afval en bij aanbieding worden, door de chemisch-afval verwerking, kosten in rekening gebracht die in de toekomst steeds hoger zullen worden. Door printersupplies te laten recyclen wordt niet alleen de milieuvervuiling, maar ook de prijs per afdruk verminderd. Want de verbruikskosten van nieuwe printersupplies overschrijden tijdens de levensduur van de printer vele keren de aanschafprijs van de printer zelf. Bij matrixprinters is dit ongeveer 3,5 keer, bij inkjets 22 keer en bij laserprinters 11 keer. Men mag zich gerust eens afvragen waarin men eigenlijk geïnvesteerd heeft? De verkopers van deze supplies varen er wel bij, maar de gebruiker echter, zit met deze kostenpost.
Maar het kan ook anders.....

RECYCLING
door
OCTOPUS RIBBON RE-INKING SERVICE

Gooi daarom verbruikte inktlinten (inclusief verpakking) vanaf nu niet meer weg, maar bewaar ze. Na een bepaalde, door uzelf vast te stellen hoeveelheid, kunnen ze worden aangeboden.
Breng de printersupplies, laat ze brengen door een personeelslid of verstuur ze gewoon.

Over het herinkten

De nylon inktlinten die in printers, schrijfmachines en kasregisters zitten zijn sterk, duurzaam en herbruikbaar. In feite slijt niet het lint; alleen de inkt wordt gebruikt! Wegens deze kenmerken, kan nieuwe inkt op het lint worden aangebracht en kunnen de afdrukkosten worden verlaagd. Het aanbrengen van nieuwe inkt is niet een simpele zaak van even wat inkt in de cassette gieten. Er moet een kleine hoeveelheid inkt gelijkmatig in het "slijtagespoor" van het lint worden aangebracht.

Enkele voordelen van het herinkten zijn

 • Kosten besparend.
 • Scherpe professionele resultaten die wazige afdrukken tot het verleden maken, want vaak ligt een nieuw lint na fabrikage nog maanden in diverse magazijnen (o.a. fabrikant, impoteur, groothandel en winkel) uit te drogen, resulterent in een wat grijzige afdruk bij de eindgebruiker. Voor zulke "niet verse" inktlinten wordt intussen wel de volle prijs betaalt, een fiks bedrag.
 • Milieuvriendelijk.
 • Inktlinten kunnen wel 5 tot 10 keer herinkt worden en de cassette's, waar ze in zitten, een veelvoud daarvan.
 • Printnaalden worden door de olie in de inkt gesmeerd, zodat ze minder snel vastlopen.
 • Natte inktlinten koelen de printkop, zodat de levensduur van deze verlengd wordt.

(On)mogelijkheden

 • Meerkleuren-inktlinten en andere speciale inktlinten zijn ook te herinkten.
 • Reparatie van het lint (b.v. gaten, rafels, breuken e.d. verwijderen), door het slechte stuk eruit te halen en lint opnieuw aan elkaar te lassen/smelten.
 • Een kompleet nieuw inktlint in de cassette te zetten als het oude te ver versleten is om nog gerepareerd te kunnen worden.
 • Er zijn nieuwe linten (incl. casette) leverbaar in diverse kleuren (o.a. zwart, goud, rood, groen enz.).
 • C-film linten (oa. schrijfmachine) en TTR linten (meestal fax) zijn helemaal niet te herinkten.

Speciale inktsoorten

Natuurlijk zijn inktlinten te herinkten met normale zwarte inkt, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden.
Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een kompleet nieuw lint (eventueel met een andere kleur) in de cassette te zetten. De standaard minimum order is zes linten (excl. cassette), en de levertijd is c.a. een maand. En indien het een normaal zwart lint (excl. cassette) is, dan is er geen minimum en is er ook geen levertijd.
Indien gewenst, zijn er ook nieuwe linten (incl. cassette) leverbaar. De standaard minimum order is twee linten (incl. casette), en de levertijd is c.a. een maand.

Kleur
Creëer aankondigingen, verjaardagskaarten, logo's, visitekaartjes en wat al niet meer in kleur, met spectaculaire effecten tegen te verwaarlozen kosten.
Verkrijgbaar in
blauw, donker blauw, rood, kastanje bruin, groen, donker groen, bruin, donker bruin, paars, geel, oranje, goud, zilver en wit.
Gebruikers die geïntereseerd zijn in calligrafie/schoonschrijfkunst, zullen ook wel belangstelling hebben voor goud, zilver en wit om een toegevoegde waarde te geven aan hun teksten.

Warmte overdracht inkt
Er zijn ook linten verkrijgbaar, waarvan de afdruk m.b.v. een strijkijzer over te zetten is op stof (50% Polyester T-shirt, spandoeken etc.). In zwart, blauw, rood, groen, bruin, paars, geel, oranje en multicolor/vierkleuren.

Andere speciale inktsoorten
Voor speciale toepassingen zijn er ook nog de volgende soorten beschikbaar:
Zonvaste inkt (verbleekt niet in ultraviolet licht), in zwart, groen, rood, blauw, bruin en paars.
Watervaste inkt (voor b.v. wasserettes, zwembaden en andere vochtige plaatsen), in zwart.
OCR inkt (optical character recognition), in zwart.

Wat kost het?

Het herinkten van een inktlint kost ca. 33% van de nieuwwaarde.
Het in de cassette vervangen van het oude- door een nieuw inktlint kost ca. 67% van de nieuwwaarde.
Exclusief verzendkosten.

Hoe te laten herinkten en/of te bestellen?

Na een bepaalde, door uzelf vast te stellen quantum, kunnen de lege printersupplies worden aangeboden. Breng ze, laat ze brengen of verstuur ze gewoon naar het volgende adres. Of bel (vraag naar Antoon) of E-Mail voor meer informatie. Vergeet bij verzending niet naam, adres, telefoonnummer en het merk en type printer te vermelden. Vermeld s.v.p. ook de inktsoort (normaal, watervast, OCR, zonvast, kleur, etc).

21 JANUARI 2001